Eerder kon u lezen dat het Genootschap op 15 mei 2007 door enthousiaste Elburgers werd opgericht. Zodoende vierde het Elburger BierGenootschap in 2012 haar eerste lustrum! 
In die eerste vijf jaren heeft het Genootschap duidelijk bijgedragen aan het promoten van de biercultuur in Elburg en de wijde omstreken getuige de Bokbier dagen, bier & spijs activiteiten, Kerst in de Veste en de biermarkt. Ook door het uitbrengen van het z.g. Botterbier door het Genootschap en de brouwmedewerking aan het Elburgsch Gappie, kon het grote publiek kennis maken met speciaal bier.

     
Op welke wijze kon ons Genootschap dan beter het vijfjarig bestaan gedenken dan met het uitbrengen van een wel heel speciaal biertje. Hiertoe konden alle Genoten van het EBG hun voorkeuren ten aanzien van het te brouwen jubileumbier inbrengen bij een speciale commissie. Uit al deze informatie is een brouwrecept ontstaan dat in samenspraak met Ruud van Moorst, uiterst kundig brouwmeester van de Eem Brouwerij, verder werd uitgewerkt.
Op 26 januari 2012 togen enkele Genoten onder leiding van Coenraad van Bommel, die net was geslaagd voor de StiBON bieropleiding niveau 2, naar de brouw installatie van de Sallands Landbier Brouwerij te Raalte. Daar kon hij al zijn opgedane kennis onder toeziend oog van Brouwmeester Ruud van Moorst en van Ruud van de Gevel, Brouwmeester van de Sallands Landbier Brouwerij, in de praktijk brengen. Voor een kort fotoverslag verwijzen we u naar het fotoalbum. Er is die dag zo’n 1000 liter bier gebrouwen dat na zes tot zeven weken lageren is afgevuld op flessen en twintig-liter fusten.   

                  

Het bier is een quadrupel en heeft de naam “Elburgs Admiraal” meegekregen.
“Onze” Admiraal werd officieel geïntroduceerd op 25 juni 2012 waarna het voor de Genoten maar ook voor liefhebbers van speciaal bier verkrijgbaar was bij de diverse horeca gelegenheden in Elburg.

                           
Elburgs Admiraal: voor mannen van staal op schepen van hout!
2007    Elburger BierGenootschap    2012